Russisch roggebrood.(voor 2 broden)

  • Russisch, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-04-2003

Rusland heeft een lange traditie in het broodbakken en men kent er daarom veel verschillende soorten brood.
Dit compacte roggebrood moet u een dag na het bakken pas in hele dunne sneetjes snijden.

Deel dit recept

Ingrediënten
Op de 1e dag voor de zuurdesem:
  • 20 g verse gist
  • 2 dl lauw water
  • 75 g roggemeel
    Op de 2e dag:
  • 20 g verse gist
  • 1/2 dl lauw water
  • 1 el zout
  • 1 el anijspoeder
  • 650 g roggemeel(en wat extra voor het verwerken).
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    1. op de erste dag de gist in een kom brokkelenen met het water glad roeren. Vermengen met 75 g roggemeel. Het gist mengsel afgedekt met een vochtige doek bij kamertemperatuur tot de volgende dag laten rijzen.
    2. De volgende dag de gist met het water gladroeren en samen met de zuurdesem van de vorige dag, het zout, de anijspoeder en het meel in de kom van de keukenmachine doen.
    3. Alle ingredieneten grondig kneden, tot het deeg gemakkelijk van de kom loslaat. Het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ca 1 uur laten rijzen.
    4. Het deeg op een met meel bestoven aanrecht nogmaals goed kneden.
    5. Het deeg in twee gelijke stukken delen, hier ronde broden van vormen en deze op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Afgedekt nog eens ca 1 uur laten rijzen.
    6. De oven voorverwarmen op 200 graden. Een vuurvaste schaal vullen met water en onder in de oven zetten.
    7. De broden met een sateprikker meerdere malen diep inprikken. Onder in de oven ca 50 min bakken. Op een rooster laten afkoelen.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten