Sun-dried Tomato Flatbread

  • Amerikaans, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-04-2003

Dun, knapperig zongedroogde-tomatenbrood.
Recept van Emeril Lagasse.
Bereiding van het deeg kan in de broodmachine!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 tl droge gist, 350 gram witte bloem (geschikt voor brood), 2 teentjes knoflook(gehakt), 150 ml handwarm water, 3 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zeezout, 7 gram fijngehakte verse basilicum, 8 kleingesneden gedroogde tomaten op olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodmachine, oven.

Bereidingswijze

Plaats de ingredienten (behalve de basilicum en de gedroogde tomaten)in de juiste volgorde in de broodmachine. Zet op de deegstand (bij mij: pizza) en laat ongeveer 10 minuten kneden. Voeg dan de basilicum en de gedroogde tomaten toe en laat nog heel even kneden tot alles vermengd is.
Als het goed is heb je dan een prachtig groen/roodgekleurd, elastisch deeg. Laat het deeg, afgedekt met een natte theedoek, een uur rijzen op een warme plaats.



Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Bestrooi je werkvlak met een handje bloem en maak het deeg een beetje plat in de vorm van een cirkel. Snijd met een mes 8 gelijke delen eruit.
Maak elk stuk deeg heel plat met je handen. (Het is niet erg als er gaten in vallen: dit is karakteristiek voor het brood) Bestrijk ze met een beetje olijfolie en maal er wat zeezout over.
Bak ze in gedeelten 10-15 minuten totdat ze bruin en knapperig zijn. Pas op dat je ze niet al te bruin bakt; dan worden ze bitter!


Altijd handig, zo'n voorraadje in de vriezer. (Je kunt ook alleen het deeg invriezen en naderhand afbakken)
Maak genoeg, want waarschijnlijk kan niemand er vanaf blijven!

Serveertip

Ze zijn lekker als snack, maar kunnen met van alles gecombineerd worden. Erg lekker met boursin of een tapenade.
Ook leuk op een buffeltafel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 16-04-2003

carodun gaan proberen bedankt. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten