1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: luckyjo

  • Nederlands, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2003

Ingrediënten 8 personen


6 eieren -
4 sneetjes witbrood -
2 eetlepels melk -
1/2 pot geroosterde paprika's, uitgelekt -
750 gram kipfilet, in stukken -
1 struik paksoi -
1 zakje verse peterselie a 30 gram -
250 ml zure room


Verder heb je nodig


Keukenmachine -
bakpapier -
braadslede -
cakeblik van 28 cm lang -




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In 8 minuten 4 eieren hard koken. Afspoelen met koud water. Brood ontkorsten, melk erover sprenkelen en laten weken. In keukenmachine brood, 2 rauwe eieren, paprika's en kipfilet tot egale massa pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Van paksoi 4 bladeren plukken, stelen afsnijden. Bladeren 30 seconde in kokend water dompelen en in vergiet laten uitlekken. Gekookte eieren pellen en elk ei in paksoiblad wikkelen. Oven voorverwarmen op 175 ?C. Cakevorm bekleden met stuk bakpapier van ca. 40 x 40 cm. Helft van gehaktmassa in vorm scheppen. Eieren erin leggen. Rest van paprika-kipgehakt erover scheppen. Bakpapier over vulling vouwen. Braadslede of grote ovenschaal tot helft vullen met heet water. Cakevorm erin zetten en gehakt in midden van oven in ca. 50 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen.

Peterselie met zure room, zout en peper tot gladde saus pureren. Van gehaktbrood 8 mooie plakken snijden en op langwerpige schaal leggen. Saus in kom op buffet zetten.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top