1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Groene salade met pistachedressing

Groene salade met pistachedressing

Door: luckyjo

  • Vegetarisch, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-04-2003

Ingrediënten 8 personen


2 sneetjes Pain Madeleine, maisbrood oudbakken -
7 eetlepels olijfolie -
125 gram pistachenoten -
1 sjalot, gesnipperd -
1 teentje knoflook, geperst -
1 limoen, uitgeperst -
1 theelepel Dijonmosterd -
1 theelepel gedroogde tijm -
1 zak friseesla a 200 gram -
1 zak rucolasla a 75 gram
1 bakje tuinkers, losgeknipt


Verder heb je nodig


Keukenmachine



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren. Pistachenoten pellen. Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.

In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm. Op smaak brengen met zout en peper. Frisee, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen. Geroosterde broodkruim erover strooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top