Cocido Madrileno

  • Spaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2003

Bij deze Madrileense soep moet je alle ingredienten in de opgegeven volgorde in de pan doen, zonder dat het water van de kook raakt!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-500 g rundsvlees (schenkelstuk of klapstuk)
-1 kalfsschenkel van circa 4 cm dikte
-1 hamschijf van circa 250 g of 1/4 kip
-1 kalfspootje
-300 g kikkererwten (de avond tevoren in de week gezet)
-100 g mager spek
-peterselie
-200 g aardappelen
-3 preien
-3 middelgrote wortelen
-1 ui
-1 kleine ui
-boter en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 636,39 kcal
Koolhydraten 27,12 g
Eiwitten 69,20 g
Vetten 25,71 g

Voorbereiding

-maak de groenten schoon en snij ze in stukken
-hak de peterselie en de beide uien (hou de kleine ui voor later)

Bereidingswijze

-breng 3 l water aan de kook en doe er in de opgegeven volgordealle ingredienten in to aan de kleine ui
-zorg dat het water steeds borrelend blijft koken en geef volle gas!!
-fruit het kleine uitje mooi bruin in wat boter ; het moet de soep wat kleuren (sommige Spanjaarden doen dit ook met een lepeltje karamel)
-als alles in de pan is, het vuur zo laag mogelijk draaien en het deksel er schuin opzetten
-laat zachtjes gaartrekken
-als de erwten gaar zijn, ontvet de soep dan
-haal het vlees eruit en snij in stukjes
-verwijder al het been
-de stukjes aardappel pureren en met het vlees terug in de pan doen
-op smaak afmaken
(kruidenliefhebbers kunnen natuurlijk een bouquet garni toevoegen, en verwijderen en vervangen door een handje vol geurig groen)

Laatste reacties

madrid avatar
madrid 28-01-2009

erg lekker die cocido. alleen zou het niet cocido madrileño mogen heten, want dat is net ff anders. Tenminste, ik zie bij mijn schoonmoeder net ff een andere cocido dan deze. chorizo en morcillo mis ik ook in de receptuur. Ook worden ingredienten apart geserveerd. Hier eet men vaak eerst de bouillon en dan later komt de inhoud op tafel met natuurlijk ook de caldo( bouillon). Verder is het natuurlijk lekker hoor. no offence groet uit madrid

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten