1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Paashaas van brooddeeg !.

Paashaas van brooddeeg !.

Door: ghislaine000

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-04-2003

Ingrediënten


1 pak broodmix
5 eieren
8 krenten of rozijnen.


Verder heb je nodig


Klaarzetten:kom
ovenbakplaat-
kwastje.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Prik een gaatje in ieder ei. Kook 4 eieren, ongeveer 4 minuten.
Maak het brooddeeg vlg. recept op het pak.

Bereidingswijze

Vorm er nu een liggend haasje van een kwart van het deeg.
De buik maak je iets groter dan een ei.
Leg het ei er op en vouw er armpjes om heen.
Met twee krentjes of rozijntjes vorm je de oogjes.
Nu scheid je van het laatste ei het eigeel van het eiwit.
Je klopt het eiwit en strijkt het over de haasjes met een kwastje. De haasjes maak je zo mooi glimmend.
Maak er zo 4 stuks. Leg ze in de oven en bak ze gaar en bruin.

Serveertip

Leuk voor het paasontbijt.
Natuurlijk voor de echte broodbakker kun je zelf ook brooddeeg maken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top