1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Hamansoren

Hamansoren

  • Joods,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Ingrediënten


400 gram bloem, 4 eieren, 2 theelepels, olie, 1 theelepel, zout, 4 eetlepels water, olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Frituurpan


Lekker voor onderweg bij de Fleur d'orange

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hamansoren is oorspronkelijk een sefardisch recept (afkomstig van joden uit Spanje, Portugal en Noord Afrika), Huelos de Haman. Huelos betekent blaadjes, als je deze blaadjes bakt krullen ze om tot oren, of in ieder geval iets dat daar op lijkt? Kiesjeliejs is de Nederlands - Jiddisje benaming voor dit Poerimgebak.

Bereidingswijze

De gezeefde bloem in een diepe kom doen. In het midden van de bloem een kuil maken. De eieren schuimig kloppen en de olie erdoor mengen. Eieren, water en zout in de kuil gieten. Met een houten lepel vanuit het midden alles mengen, dan kneden tot een soepel deeg dat niet aan je handen moet blijven kleven. Van dit deeg tien ballen maken en deze een uur laten rusten. Op een met meel bestrooide ondergrond de ballen papierdun uitrollen. Uit het deeg ruiten steken van ca. 7 cm. Deze in hete frituurolie goudgeel bakken. De Hamansoren met een schuimspaan uit de frituur nemen en ze goed laten uitlekken. Voor het serveren poedersuiker erop strooien. De droge kiesjeliesj in een trommel bewaren.

Serveertip

Dit gerecht past uitstekend bij de Fleur d'orange die u nuttigt als u lekker een eindje gaat fietsen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p.o.t.


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p.o.t.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top