1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Opor ajam

Opor ajam

Door: joke_smum

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 KIP, IN STUKKEN SNIJDEN
1 ? THEELEPEL KETOEMBAR
? THEELEPEL TRASSI
5 (RODE) UIEN
2 TEENTJES KNOFLOOK
2 STUKJES LAOS
1 STUKJE SEREH
1 ? KOPJE SANTEN (KLAPPERMELK)
ASEM OF CITROENSAP ZOUT NAAR SMAAK


Verder heb je nodig


BRAADPAN


Indonesische gestoofde kip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

DE KIP WORDT SCHOONGEMAAKT EN MET DE FIJNGEMAAKTE INGREDIENTEN
DE SEREH EN SANTEN ZACHT GEKOOKT.
VOOR DE SMAAK KAN MEN EEN PAAR DJEROEK-POERROETBLAADJES IN DOEN.
DIT GERECHT MAG NIET AL TE DROOG ZIJN.

Serveertip

MEN KAN DIT GERECHT MET WITTE RIJST ETEN. SCHIL EEN KOMKOMMER EN
SNIJ WAT SCHIJFJES EN DOE DEZE IN EEN KOMMETJE OP TAFEL.
OOK HIER KAN EEN LEKKER GEFRUIT UITJE IN MATIGE HOEVEELHEID EROVER WORDEN GESTROOID OM
HET GERECHTJE ?AF? MAKEN.ALS SAMBAL KAN OELEK LEKKER ZIJN.
EET ZE !!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top