1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cake
  5. Lemon drizzle cake

Lemon drizzle cake

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Ingrediënten


100 gram zachte boter/ 175 gram zelfrijzend bakmeel/ 2 theelepels bakpoeder/ 175 gram lichte basterdsuiker/ 2 grote eieren/ 6 eetlepels melk/ citroenrasp van grote citroen.
Voor de icing: het sap van de citroen en 100 gram lichte basterdsuiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 gr.C.
Zeef bloem met bakpoeder. Boen de citroen goed af onder koud stromend water. Rasp de schil eraf en pers de cotroen uit.

Bereidingswijze

Mix alle ingredienten voor de cake goed door elkaar in ca. 2 a 3 minuten tot een mooi beslag. Stort het in een beboterde bakvorm van ca. 18 x 28 cm. en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Hij moet dan stevig aanvoelen.
Maak de icing door suiker en sap goed door elkaar te kloppen, schenk de icing over de cake en laat goed afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top