Gevuld speculaas van Esther's moeder

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Nog nooit eerder zulk heerlijk gevuld speculaas gegeten. Esther bracht een hele springvorm vol mee.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
250 gram bloem/175 gram boter/125 gram bruine basterdsuiker/3 theelepels bakpoeder/ 1 eetlepel speculaaskruiden/1 snufje zout/250 gram amandelspijs/ 1 ei/handvol blanke amanadelen voor garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef de bloem met het bakpoeder speculaaskruiden en het zout.

Voorbereiding

Verwarm de hete-lucht-oven voor op 150 gr.C
Kneed een soepel deeg van de bloem, boter, basterdsuiker.

Bereidingswijze

Bekleed de bodem en wanden van een grote beboterde springvorm met 2/3 van het deeg. Vul op met de amandelspijs en rol de rest van het deeg uit tot een deksel om de taart af te dekken. Garneer met amandelen en bak de speculaastaart in ca. 45 minuten goudbruin.

Laatste reacties

jobvink1 avatar
jobvink1 14-11-2012

Ik neem aan dat je het ei los klopt en gebruikt om de taart te besmeren zodat de amandelen beter blijven plakken? Wel een heerlijk recept hoor! Ik heb de amandelspijs zelf gemaakt, trouwens: 125 gram blanke amandelen, 125 gram suiker, snufje zout en 1 ei; fijndraaien in de hakmolen en één tot twee weken koel wegzetten alvorens te gebruiken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten