1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevuld speculaas van Esther's moeder

Gevuld speculaas van Esther's moeder

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Ingrediënten 16 personen


250 gram bloem/175 gram boter/125 gram bruine basterdsuiker/3 theelepels bakpoeder/ 1 eetlepel speculaaskruiden/1 snufje zout/250 gram amandelspijs/ 1 ei/handvol blanke amanadelen voor garnering.


Verder heb je nodig


Zeef de bloem met het bakpoeder speculaaskruiden en het zout.


Nog nooit eerder zulk heerlijk gevuld speculaas gegeten. Esther bracht een hele springvorm vol mee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de hete-lucht-oven voor op 150 gr.C
Kneed een soepel deeg van de bloem, boter, basterdsuiker.

Bereidingswijze

Bekleed de bodem en wanden van een grote beboterde springvorm met 2/3 van het deeg. Vul op met de amandelspijs en rol de rest van het deeg uit tot een deksel om de taart af te dekken. Garneer met amandelen en bak de speculaastaart in ca. 45 minuten goudbruin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top