1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde tomaat
  6. Gevulde tomaat

Gevulde tomaat

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote tomaten, 150 gr geschilde aardappelen, ? dl melk, 30 gr boter, 1 eetl. gehakte en in boter gestoofde uien, 4 plakken ham, enkele blaadjes raketsla, [oude] balsamico-azijn of mosterdvinaigrette.



Dit is een heel feestelijk bijgerechtje maar eventueel kun je het ook als een bijzonder voorgerechtje maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de tomaten na ze enkele seconden ondergedompeld te hebben in kokend water. Snijd het bovenste schijfje van de tomaten en maak de tomaten leeg. Kruid ze met peper en zout. Marineer de tomaten langs de binnenzijde met enkele druppels balsamico. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en laat even drogen op het vuur zonder deklsel. Voeg de warme melk en rauwe boter toe en pureer. Controleer op smaak met peper en zout en voeg de eetlepel gehakte en gestoofde uien toe. Vul de tomaten met de puree en schik er de reepjes gesneden ham op. Versier met enkele blaadjes reketsla en dek af met het dakje tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van westerop


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van westerop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top