Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi Indonesia

Babi Indonesia

Door: joke_smum

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-04-2003

Ingrediënten 4 personen


500 GR. HAMLAPPEN, OF KIPFILET ,OF MAGER RUNDERPOULET.(DUS: ?OF?,NIET ?EN?.!!)
2 GROTE UIEN, MOGEN OOK RODE UIEN ZIJN
4 TEENTJES KNOFLOOK OF TWEE THEELEPELS KNOFLOOKPOEDER
2 THEELEPELS DJAHEPOEDER OF EEN STUKJE VERSE GEMBERWORTEL (3 CM)
1 RODE SPAANSE PEPER (LOMBOK)( 2 OF MEER VOOR ?GEVORDERDEN?)
PLM 6 A 7 EETLEPELS ZONNEBLOEM-OLIE
3 EETLEPELS KETJAP MANIS (ZOET)
3 EETLEPELS KETJAP ASIN (ZOUT)
PLM ? LITER BOUILLON VAN VLEES OF VLEESBOUILLONBLOK
2 LAURIERBLAADJES
E.V.T. EEN RODE ? EN EEN GROENE PAPRIKA IN SCHIJFJES
E.V.T. EEN KOMKOMMER IN SCHIJFJES GESNEDEN
500 GRAM RIJST, VOOR GROTE ETERS 750 GRAM
100 A 150 GRAM TAUGE
2 THEELEPELS KOENJIT (GEELWORTEL)
SNUFJE ZOUT OF VETSIN



Nog zo'n overheerlijk Indonesisch gerecht met nasi koening

Ontdek meer:

Voorbereiding

SNIJ HET VLEES IN DOBBELSTEENTJES,VERSNIPPER DE GEPELDE UIEN OF SNIJ DEZE NIET AL TE FIJN,
MAAK DE VERSE KNOFLOOKTENEN VELVRIJ EN HAK DEZE IN FIJNE STUKJES,
ALS U VERSE GEMBERWORTEL I.P.V. DJAHEPOEDER GEBRUIKT HET STUKJE HEEL FIJN RASPEN
NEEM HET VERSE LOMBOKJE,WAS HET EN SNIJ,ALS U HEM HEBT ONTPIT, IN RINGETJES.

Bereidingswijze

VERHIT DE OLIE IN EEN WOK EN BAK HET GESNEDEN VLEES RONDOM BRUIN.
VOEG HIERBIJ DE GESNEDEN UI, KNOFLOOK, GEMBER (OF DJAHE-POEDER) EN HET IN RINGETJES GESNEDEN LOMBOKJE.
hET GEHEEL GOED OMSCHEPPEN OM EN MENG ALLES GOED DOOR ELKAAR.
GIET NU DE HOEVEELHEID VAN ZOUTE- EN ZOETE KETJAP EROVER UIT EN BLIJF HET OMSCHEPPEN.
VOEG DE TWEE LAURIERBLAADJES EN DE BOUILLON TOE, BLIJF GOED ROEREN, BRENG HET AAN DE KOOK. DRAAI NU HET VUUR LAGER EN LAAT DIT ALLES IN ONGEVEER 15 A 20MINUTEN GAAR WORDEN. VERWIJDER NU DE LAURIERBLADEN. VOEG VLAK VOOR HET OPDIENEN DE FRIS EN GOED GEWASSEN TAUGE TOE, ALS HET KAN DEZE EVEN VAN TE VOREN BLANCHEREN EN AFGIETEN EN SPOELEN MET KOUD WATER.
KOOK INTUSSEN DE RIJST,VOEG EEN SNUFJE ZOUT ERAAN TOE EN DE KOENJIT. DE RIJST WORDT NU GELIG VAN KLEUR (JE KUNT OOK KANT EN KLARE GELE RIJST KOPEN.(SAFFRAAN).


Serveertip

SCHEP HET VLEES EN DE GELE RIJST IN VAN TE VOREN WARM GEMAAKTE SCHALENEEN GARNALENKROEPOEKJE EN EEN RODE EN/OF GROENE PAPRIKA IN DUNNE REEPJES IS OOK ERG LEKKER.
SAMBAL MANIS KAN VOOR DE MENSEN DIE GRAAG HEET ETEN ERBIJ.
DE BEREIDINGSWIJZE VRAAGT EEN GARINGSTIJD VAN 40 A 50 MINUTEN,DAGING IETS LANGER.(RUNDVLEES)
EEN BIERTJE OF EEN GLAASJE WITTE WIJN SMAKEN HIER ERG LEKKER BIJ.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top