Ajam setan smoor pedis

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2003

Duivelse kip, een heerlijk Indonesisch kipgerecht met dank aan Theo.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 UIEN

  • 3 TEENTJES KNOFLOOK

  • STUKJE GEMBERWORTEL VAN CA 2 CM

  • 3 EETLEPELS ZONNEBLOEMOLIE

  • 4 KIPPENPOTEN OF BORSTSTUKKEN

  • MESPUNT TRASSIE- IETSJE MEER MAG

  • ? KOPJE KETJAP MANIS

  • 15 ? 20 GRAM GOELA DJAWA OF BRUINE BASTERDSUIKER

  • 2 THEELEPELS SAMBAL OELEK OF TWEE VERSE LOMBOKKEN

  • 2 EETLEPELS VLOEIBARE TAMARINDE (ASEM)

  • 3 DL WATER
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    WOK OF BRAADPAN

    Voorbereiding

    Pel en snipper de uien en de knoflook.
    Schil de gember en snipper deze fijn..

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in de braadpan of wok en bak de kippenpoten of borststukken nadat ze licht zijn ingewreven met citroensap om en om.
    Haal ze vervolgens uit de pan.
    Fruit de uien, knoflook, gember en de trassie ongeveer twee minuten in de zonnebloemolie.
    Voeg de kip, 3 dl water, ketjap, suiker, sambal en tamarinde toe en breng het geheel aan de kook. Laat de kip nu op een gematigd vlammetje ongeveer 30 ? 45 minuten gaarstoven..

    Serveertip

    Eet dit gerecht in combinatie met witte rijst, in schijfjes gesneden komkommer en tomaat met wat kroepoekjes..
    trassie is een typisch Indonesische smaakmaker. Het is een samengeperste,gedroogde en gefermenteerde garnalenpasta. Trassie stinkt nogal, maar de doordringende geur verdwijnt grotendeels als je het bakt of roostert. Voor hen die nogal kieskeurig zijn: in de handel verkoopt men ook Trassie Bakar, dat is al een geroosterde plak.

    - Goela Djawa is een mengsel van palmsuiker en rietsuiker. Het is verkrijgbaar in de
    Indische toko ?

    - Vervanger is bruine basterdsuiker.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten