LAMSTOURNEDOS MET ROZIJNENSAUS

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de tournedos:
12 lamsmedaillons (uit de rug gesneden) van circa 60 g elk. grove peper, tijm, zout,
12 plakken dun gesneden (ca.2 mm) doorregen spek,
2 gepelde tenen knoflook,
3 fijngesneden sjalotten,
1 tak rozemarijn,

Voor de saus:
75 g rozijnen,
2 dl rode wijn,
1 theel. tomatenpuree,
2 dl lamsfond,
peper, zout,
? theel. bindmiddel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de rozijnen een nacht in de wijn.
Kruid het vlees met grove peper. Wentel het vlees door tijm en rol het spek er omheen. Bind vast met keukentouw. Verhit de olie en bak het vlees goudbruin samen met sjalot, knoflook en rosmarijn.
Bestrooi het vlees met zout. Haal het vlees uit de pan en plaats in een tot 160?C voorverwarmde oven.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze een halve minuut bruneren. Blus met de wijn en lamsfond. Laat tot de helft inkoken. Zeef de saus. Bind de saus en voeg de rozijnen toe. Verwijder het keukentouw.
Serveer het vlees op een bedje van het garnituur en schenk de saus er omheen.

Serveertip

Aardappelpuree met gedroogde tomaten en olijven.
Circa 80 g zwarte in schijfjes gesneden olijven, 100 g gedroogde en gemarineerde tomaten in blokjes gesneden, bosje fijn gesneden basilicum, 1/8 l. melk, 1 dl olijfolie, 750 g aardappelen, peper, en zout.
Kook de aardappelen, pureer ze en meng er de melk en olie doorheen. Voeg de overige ingredienten toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten