Gevulde ossenhaas met kruiden-sabayon

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.

Heerlijke zachte ossenhaas gevuld met verse kruiden en daarbij een sabayon ook met verse kruiden. Een heerlijk vleesgerecht om je gasten voor te zetten. Heerlijk bij het Paasdiner.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
Voor de ossenhaas:
Plm.700 gram ossenhaas - 1/2 bosje peterselie - 1/2 bosje bieslook - blaadjes van 4 takjes tijm - 4 takjes basilicum - 20 gram amandelen - zout en peper - 6 eetl olijfolie - 20 gr boter
Voor de kruidensabayon:
2 eidooiers - 1 ei - 2 theel citroensap - 5 eetl boter - 3 eetl droge witte wijn - zout en peper - scheutje worcestersaus - mespunt suiker - 2 eetl fijngehakte peterselie - 2 eetl fijngehakte basilicum - 2 eetl fijngehakte bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staaf mixer - garde - of keukenmachine

Voorbereiding

Amandelen en kruiden samen fijn hakken in keukenmachine of bakje van staafmixer. Voeg hieraan 4 eetl olijfolie toe en roer goed door elkaar. Snij de ossenhaas aan de lange zijde open, maar laat één zijde vast zitten. Klap de ossenhaas open en bestrooi deze met peper en zout. Bestrijk het vlees dan met de kruidenmassa en klap het vlees weer dicht. Steek vast met cocktailprikkers. Dek het vlees af en laat tenminste 2 uur intrekken in de koelkast.

Bereidingswijze

Ossenhaas:
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg er dan de boter aan toe. Verminder de warmtebron en laat de ossenhaas plm. 30 min. garen. Vlees af en toe keren. Vlees uit de pan nemen, in aluminiumfolie wikkelen en plm. 10 minuten laten rusten.
Dan kun je de sabayon maken:
Doe dit au-bain-marie (voor de durfals onder ons: gewoon op een laag pitje, doe ik ook altijd).
Au bain marie: Vul een grote pan met heet water en hang een kleinere pan hierin. Breng het water aan de kook. Doe alle ingrediënten in de kleine plan. Klop nu doorlopend met een garde tot de massa begint te binden. (Mag beslist niet koken). Als de saus vladikte heeft pan even in koud water zetten en nog even door kloppen. De pan is namelijk nog heet en de saus kan gaan schiften.

Bron

aangepast recept Essen und Trinken

Serveertip

Cocktailprikkers uit vlees verwijderen en vlees in plakken snijden.
Leg twee plakken vlees aan een zijde dakpansgewijs op het bord. Giet over de helft van het vlees een flinke lepel saus. Leg aan elke zijde van het vlees een puntje aardappeltaart (gratin dauphinois) en een stukje broccoli, bundeltje sperciebonen omwikkeld met spek, warm geroosterde halve tomaat met kruiden. Ideeen te over. Eet smakelijk dus!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten