1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gnocchi
  6. Gnocchi met tomatensaus en kaas

Gnocchi met tomatensaus en kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2003

Ingrediënten


1 1/2 kg bloemige aardappelen - 2 eieren - 1 eigeel - zeezout - 220 gr gezeefd meel ? 750 cl tomatensaus - peper - paprikapoeder - scheutje citroensap - iets honing - 3 tl Italiaanse kruiden - 10 hele blaadjes basilicum ? 2 tenen gehakte knoflook - 1 gesnipperd ui


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Oven op 220 graden voorverwarmen.Aardappelen in schil koken,afgieten, pellen en pureren.Platdrukken op de werkplek en goed laten afkoelen.Als aardappelen goed zijn afgekoeld voeg meel, zout, eieren en eigeel toe en kneed dit tot een deeg.
Het deeg in vingerdikke rolletjes draaien en in 2 cm stukjes snijden.Met een vork iets plat drukken en in zout water gaar koken.

Bereidingswijze

Fruit de ui met 1 teen gesnipperde knoflook.Voeg de tomatensaus erbij en de kruiden ( niet de basilicumblaadjes),honing,citroensap.Laat de saus even doorkoken en knijp een teen knoflook er boven uit ,van het vuur nemen en de basilicumblaadjes er door roeren.Doe een bodempje saus in een oven schaal en vul deze bij met gnocchi en de rest van de saus.Bestrooi met de kaas.Doe de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Serveertip

De gnocchi die overblijft kun je lekker in een groente of tomaten soep verwerken,of invriezen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pastalady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pastalady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top