1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gu Lo Yuk

Gu Lo Yuk

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2003

Ingrediënten 4 personen


-1 dl azijn en 120 g suiker
-1 eetlepel chinese sojasaus
-1 eetlepel tomatenpuree of ketchup
-1,5 dl ananassap
-2 eetlepels maizena
-500 g mager varkensvlees (in stukjes van 3 cm en 2 cm dikte)
-1/2 th lepel zout
-mespunt suiker
-1 eetlepel chinese sojasaus
-1,5 eetlepel sherry
-snufje witte peper
-1 ui (in stukjes)
-1 groene paprika (in reepjes)
-2 plakken ananas (in stukjes)
-2 worteltjes (in schijfjes)
-2 tenen knoflook (uit de pers)
-2 plakjes verse gember (dun)
-wortel
-1 ei (losgeklopt)
-2 eetlepels bloem
-1 eetlepel water
snufje zout
-2 eetlepels olie
-olie om te friteren



Overweldigend Chinees gerecht dat pittig en zoet tegelijk is....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-meng azijn,suiker,sojasaus en tomatenpuree of ketchup in een steelpan en voeg op 3 eetlepels na het ananassap toe
-los de maizena op in de 3 eetlepels ananassap (en zet opzij)
-laat de inhoud van de steelpan koken op niet te hoog vuur (tot de suiker is opgelost)
-haal van het vuur en hou warm

Bereidingswijze

-meng zout, suiker, sojasaus, sherry en peper in een kom en doe het vlees erin
-roer af en toe om en marineer 30 min
-breng wat licht gezouten water aan de kook en doe de wortels erin en laat 4 min koken
-afgieten en goed laten uitlekken
-pers de knoflook en kneus de gember
-meng ei, bloem,water, zout tot een soort beslag
-verhit 3 eetlepels olie in een wok of pan op hoog vuur en voek knoflook en gember toe en fruit al omscheppend in 30 sec
-verwijder ze met een schuimspaan en strooi wat zout in de pan en roer 30 sec om
-voeg groentes toe en bak ze al roerend 2 min
-voeg de warme saus erbij en breng aan de kook
-draai dan het vuur laag en afgedekt 2 min laten sudderen
-al roerend het maizenamengsel erbij roeren tot het gebonden is
-neem van het vuur en hou warm
-verhit de frituurolie in een grote pan
-haal het vlees lichtjes door het beslag en bak circa 2 minuten
-laat ze even afkoelen circa 2 min
-laat de olie terug heet worden en doe het vlees er terug bij en bak nog 90 sec tot het goudbruin is en knapperig
-laten uitlekken op keukenpapier

Serveertip

Doe het vlees in een verwarmde schaal en giet de saus met groenten erover, en meng alles snel en serveer onmiddellijk
Geef er rijst bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top