hier gemaakt met farfalle macaroni
500g gaar en warm spaghetti
3 e olijfolie
1 zeer fijn gesnipperde ui
3 teentjes knoflook fijn
2 e peterselie fijn(droog of vers)
1 vol t basilicum fijn(droog of vers)
1 e ansjovis pasta(verkrijgbaar bij visboer) of anders 2 ansjovis uit blik, fijn
3 blikken tonijn naturel gevlokt(zo 600 g in totaal)
1 t kurkuma(geelwortel)(of saffraan,maar dan erg duur)
450g tomaat uit blik fijn
1/2 t zout
1/4 t peper
1 e aromat
Heerlijke,eenvoudige eenpansgerecht. Ook geschikt voor camping. Altijd een succes!!! Kan ook makkelijk met grote partijen eters
1. Verwarm olie en fruit ui glazig(goed gaar).
2. Voeg ansjovis en knoflook toe en fruit even.
3. Doe de kruiden en specerijen erbij en roer even.
4. Voeg tomaten erbij en laat dit mengsel gaar worden.
5. Roer tonijn door inhoud van pan en maak door en door warm.
6. Vermeng met warm spaghetti....
Er pas een frisse salade bij.
deonart 08-12-2011
Nu Amieke, ik heb vrienden die bij mij komt logeren die vraagt of ik speciaal voor hun deze recept weer wilt maken omdat ze het zo lekker vinden. Iets meer zout, peper, aromat als jij van pittig gekruid houd. (ansjovis is ook al zout) Succes verder.. Deon
aderapper 25-10-2003
Dit recept komt zeker niet in mijn ?succes-recepten-schrift?. Ik vond het gerecht te flauw van smaak; zeker niet pittig!
Met vriendelijke groet, Amieke
ronymoto 11-07-2003
dat is een lekker recept
eens iets anders dan bollenaise
recepten_van_omalidy 13-04-2003
Dit neem ik mee naar mijn receptenverzameling!
Heb ik het gemaakt dan krijg je bericht - Lidy
paasbest1 11-04-2003
Ik hou van spaghetti Deonart,meteen favoriet gezet,bedankt.
Groetjes van ghislaine.