Paastaart van biscuitdeeg

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2003

Een chocoladetaart met creme au beurre. Bepaald geen "slank"recept, maar heeeeel erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de taart:

  • 3 eieren
  • 120 gr. suiker
  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 30 gr.
    cacao
  • een beetje zout

    Voor de vulling:

  • 250 gr. roomboter
  • 100 gr. poedersuiker

  • vanillesuiker naar smaak
  • 40 gr. cacao

    Voor de garnering:

  • chocoladeglazuur, kant en klaar of zelfgemaakt
  • suikerkuikentjes
  • chocolade eitjes
  • hagelslag
  • stijfgeklopte slagroom.
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • springvorm van ca 20 dm. doorsnee
  • spuitzak met kartelmondje
  • Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    De springvorm insmeren met boter, bestrooien met bloem en de overtollige bloem afschudden.

    De eieren scheiden.
    De eidooiers dik kloppen met suiker en zout.
    Het eiwit stijf kloppen.

    Het bakmeel met de cacao zeven.
    Eiwit en bakmeel luchtig met eidooiers en suiker
    vermengen.
    Het deeg direct overdoen in de vorm en gelijk in de oven zetten en bakken.

    Zet hiervoor het rooster zo laag in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven komt en zet de vorm op
    het rooster.
    Maak de eerste 15 minuten de oven niet open.
    De taart heeft circa 30 tot
    40 minuten nodig om gaar te worden.
    Als hij gaar is, laat het deeg los van de kanten, het
    is soepel en veerkrachtig en droog van binnen.
    Steek er eventueel een breinaald in; als die
    er droog weer uitkomt is de taart gaar.
    Laat hem in de open oven nog een paar minuten
    staan, om aan de veranderde temperatuur te wennen.
    Haal hem dan uit de oven, verwijder de
    springvorm en laat hem, beschermd tegen al te grote afkoeling, op een rooster uitdampen.

    Bereidingswijze

    De creme au beurre:
    Roer de boter met de gezeefde poedersuiker tot room en roer er
    de (gezeefde) cacao doorheen.
    Blijf roeren tot het een gelijkmatige massa is geworden.

    Laat de creme au beurre zover afkoelen, dat het gebruikt kan worden als spuitwerk en voor het
    vullen van de lagen taart.
    Snijd de inmiddels afgekoelde taart in drie plakken.
    Besmeer
    twee plakken met een lekker laagje van de chocoladeboter.
    Zet de drie lagen weer op elkaar.

    Zorg dat er geen bobbels inzitten.
    Besmeer de zijkanten ook met de creme au beurre en rol
    de taart, voorzichtig, door de hagelslag.
    Verwarm de chocoladeglazuur, bestrijk hiermee de
    bovenkant mooi glad mee.
    Doe de rest van de creme au beurre in een spuitzak met een
    kartelmondje en maak hiermee mooie toefjes op het afgekoelde en hard geworden glazuur.

    Verdeel de kuikentjes en eitjes over de taart.

    Serveertip

    Denk erom; de taart is erg machtig, maar heel lekker.

  • Vervang de kuikentjes en chocolade
    eitjes eens door verse gehalveerde aardbeien, die je even met de punt in warm chocoladeglazuur
    hebt gedipt.
  • Spuit in plaats van toefjes creme au beurre, toefjes slagroom op het glazuur.
    Eet smakelijk
  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    orphan avatar
    orphan 20-02-2013

    Heel machtig, maar ook heel erg lekker vermoed ik. Ik zet hem graag op mijn lijstje erbij. Merci!!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten