1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Terrine van Port Salut, Bleu d'Auverge en geitenkaas

Terrine van Port Salut, Bleu d'Auverge en geitenkaas

Door: henny

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2003

Ingrediënten 8 personen


1 dl. Room, 400 gr. Port Salut, 200 gr. Bleu d'Auvergne, 200 gr. Verse geitenkaas (rol), 200 gr. Rode cheddar (in plakken), Shiso Purple (blad), 1 tl. mosterd, 1 mespunt nootmuskaat en 6 blaadjes witte gelatine.


Verder heb je nodig


Driehoekige of rechthoekige terrinevorm (800 gr inhoud)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine in ruim koud water.
Bestrijk de terrinevorm met olie en bekleed de vorm met plakjes cheddar, die tegen elkaar gelegd worden.

Bereidingswijze

Verwarm de room samen met de in stukjes gesneden Port Salut en laat de kaas al roerend smelten. Los de uitgeknepen gelatine hierin op. Breng het mengsel op smaak met mosterd en nootmuskaat. Rol de geitenkaas tussen 2 vellen plasticfolie uit tot de lengte van de vorm en strooi hier (voor de decoratie, maar vooral ook voor de kummelachtige smaak) de shisoblaadjes op. Bouw de kaasterrine als volgt op: een laagje Port Salutmengsel, bleu d'Auvergne, Port Salut, de plak geitenkaas, Port Salut, bleu d'Auvergne en de rest van het Port Salutmengsel. Dek de terrine af met plakjes cheddar en zet de vorm een nacht in de koelkast. Stort de terrine en snijd er plakken van.

Serveertip

Geef de terrine als voorgerecht met een kleine salade of als hartig nagerecht met bijvoorbeeld een vossebessencompote en zoute stengels.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top