1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Salade van avocado, gorgonzola, gedroogde tomaten en noten

Salade van avocado, gorgonzola, gedroogde tomaten en noten

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4 eetl olijfolie - 1 eetl citroensap - 3 eetl droge witte wijn - 2 teentjes knoflook - 1/2 zakje verse rozemarijn (a 15 gr) - 1/2 zakje verse bieslook (a 15 gr) - zout en peper - 1 avocado - 150 gr gorgonzola - wat sla om te garneren - 1 zakje croûtouns - 6 gedroogde tomaatjes op olie - 40 gr ongezouten pecannoten of walnoten



Heerlijk voorgerecht!
Heerlijk voorgerecht!

Een heerlijke pittige/romige salade, die ook heerlijk zal smaken tussen een geroosterd pitabroodje. Echt iets voor de zomer!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom olie, citroensap en wijn tot marinade roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Naaldjes rozemarijn van takjes rissen en met bieslook fijn kippen boven marinade en erdoor mengen. Op smaak maken met zout en peper. Avocado schoonmaken en in blokjes snijden en door marinade mengen. Afgedekt 10 minuten in de koelkast zetten. Gorgonzola in blokjes snijden. Sla schoonmaken. Tomaatjes in dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Salade uit de koelkast halen en gorgonzola, pecannoten en tomaatjes voorzichtig erdoor mengen. Sla over vier borden verdelen. Salade hierover verdelen en bestrooien met croutons.

Serveertip

Heerlijk met donkerbruin stokbrood of tussen een geroosterd pitabroodje.

Bron

???



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top