1,5 kilo kruimige aardappelen.
zout.
ca. 3 dl melk
40 gr. boter.
nootmuskaat.
peper.
Gewone aardappelpuree en variaties erop
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
kook ze in weinig water met een beetje zout in ca. 25 min. gaar.
giet de aardappelen af.
stamp ze fijn met een pureestamper.
verwarm de melk.
meng de melk boter en nootmuskaat door de aardappelen.
breng de puree op smaak met zout en peper.
Klassieke aardappelpuree met een krokant kaas korstje.
schep de aardappelpuree in een ovenschaal.
bestrooi de puree met 2 el. paneermeel of met een mengsel van 1 el. paneermeel en 2 el. geraspte oude kaas.
verdeel 25 gr. boter over de puree.
zet de warme puree onder de hete grill en laat hem in ca. 5 min. een goudbruin korstje krijgen.
of de koude puree in een oven van 200 graden en dan 20 min. door en door warm laten worden.
slank of extra romig:
voor een slanke puree voeg geen margarine toe en vervang de melk door kruidenbouillon.
voor extra romige puree,klop een bekertje creme fraiche door de puree.
klassiek:
voeg 2 el. fijngehakte kruiden of 3 el groene pesto door de puree.
of roer door de puree 2 el. tomatenpuree.
C1000