Eierdopje met foie gras en peperkoek

  • Belgisch,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-04-2003

een amuse.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el portgelei (bij de traiteur)
90 g ganzenleverpastei
4 sneden goede peperkoek (80 g)
3 el port
3 el blanke fond
4 el room
1 el uienconfituur
roomse kervel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 eierdopjes

Bereidingswijze

In de eierdopjes een klein bodempje uienconfituur aanbrengen. Daarop een blokje ganzenleverpastei (1,5 cm) en een blokje peperkoek van dezelfde grootte. De rest van de peperkoek (zonder de eventuele suikerkorrels) mals maken met de port. Blanke fond bijvoegen om een smeuige massa te bekomen. Deze over de potjes verdelen. De rest van de foie gras met de room mengen. Hiermee de potjes vullen tot de rand. Afdekken met een blaadje roomse kervel en wat gesmolten portgelei. Fris bewaren. * Tip: lepel met een mokkalepeltje zo diep mogelijk, zodat je alle smaken tegelijk proeft;

Recept: Robert en Anne Wickerhoff - Gent

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 07-11-2010

TOP

keukenorkest avatar
keukenorkest 17-08-2005

Fantastisch lekkere amuse!

coccy avatar
coccy 14-08-2005

Super!

orphan avatar
orphan 09-04-2003

Tip: Portgelei is zo gemaakt van 1,5 dl port met 2 blaadjes gelatine!! Lekker, ik neem het mee! Liefs, Marja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten