1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Geitenkaasjes in rauwe ham met appel-honingballetjes

Geitenkaasjes in rauwe ham met appel-honingballetjes

Door: pwiggers

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kleine verse zachte geitenkaasjes - 4 mooie grote plakken rauwe ham - 2 Jonagold appels - klontje boter - 1 dl vloeibare honing - veldsla om te garneren - eventueel 4 sneetjes geroosterd rozijnenbrood


Verder heb je nodig


Beboterde bakplaat of ovenschaal en koekenpan

Geitenkaasjes in rauwe ham met appel-honingballetjes
Geitenkaasjes in rauwe ham met appel-honingballetjes

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden. Geitenkaasjes omwikkelen met de rauwe ham. Appels schillen en met behulp van meloenbolletjessteker hieruit mooie appelbolletjes steken.

Bereidingswijze

Geitenkaasjes plm.10 minuten bakken in de oven. Boter met honing verwarmen in koekenpan en hierin de appelbolletjes kort laten caramelliseren.

Serveertip

Kaasjes midden op borden schikken. Appelbolletjes eromheen leggen. Rondom garneren met blaadjes veldsla. Lekker met een geroosterd sneetje rozijnenbrood.

Bron

Ooit uit een tijdschrift



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top