1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine met aubergine

Tajine met aubergine

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2003

Ingrediënten 4 personen


2 uien, 3 stengels bleekselderij, 3 kleine aubergines, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen koriander(ketoembar), 1 tl gemalen komijn(djinten), 1/2 groentebouillontablet, 1 blik tomatenblokjes(400gram), 2 el rode-wijnazijn, zout, peper



Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Knoflook pellen en grof hakken.

Bereidingswijze

In grote braadpan, tajine of wok olie verhitten. Ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend ca. 2 min. bakken. Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenblokjes toevoegen en azijn in pan schenken.
Gerecht met deksel op de pan ca. 45 minuten op laag vuur stoven.Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Lekker met (marokkaanse) couscous en blokjes feta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van creachrista


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van creachrista
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top