Vitello Tonnato: Kalfshaas in een saus van Tonijn en Mayo

  • Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2003

Dit recept heb ik het weekend gegeten bij vrienden van ons. Dit is echt de lekkerste Vitello Tonnato die ik ooit gegeten heb. Natuurlijk kreeg ik het recept mee naar huis. Dit is een klassiek recept uit Piemento van Stefano Cavallini. Hij besloot van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht. Gebruik de beste tonijn in blik die je kunt vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Snijd het vet van de kalfshaas en strooi er zout en peper op het vlees. Verpak het stevig in plasticfolie. Verhit een pan water tot ca. 60 graden het water mag niet koken ? en leg het vleespakketje erin. Stoof het vlees in 90 minuten op een heel laag pitje. Zorg dat het water niet heter wordt; gebruik zo nodig een vlamverdeler. Haal het pakketje uit het water en gebruik zo nodig en controleer met een vleesthermometer de temperatuur in het binnenste van het vlees ? deze moet 60 graden zijn. Laat het vlees afkoelen in het plasticfolie en leg het daarna 2 uur in de koelkast. Snijd het dan in dunne plakken. VOOR DE SAUS?Pureer de tonijn met de mayonaise, de ansjovis en de gehakte kappertjes in de keukenmachine. Wrijf de saus door een zeef in een kom en roer de room erdoor. Voor de vinaigrette: Vermeng een deel van de olie met de azijn en voeg de rest al kloppend in een dunne straal toe. Hussel de sla met de vinaigrette. Giet op elk bord wat saus en spreid die zorgvuldig uit met de bolle kant van een lepel. Leg de plakken kalfsvlees erop en leg op het vlees een paar blaadjes sla. Leg de kappertjes langs de rand van het bord.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 24-05-2021

Je bereidt het vlees zoals dat heet sous vide

ageit avatar
ageit 12-07-2010

Printen...

jocucina avatar
jocucina 03-12-2004

Hoi Marianne Ik heb gisteren dit voorgerecht gemaakt was verrukkelijk. Gesmuld hebben wij. Groetjes Joke

pwiggers avatar
pwiggers 23-08-2004

Hoi Marianne, Jouw recept was een van de voorgerechten van afgelopen zaterdag. Een groot succes natuurlijk. We hebben gesmuld. Echt een topper!! Groetjes van Petra

pwiggers avatar
pwiggers 08-04-2003

Lijkt me een fantastisch voorgerecht. Ga ik zeker binnenkort proberen. Bedankt! Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten