Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Saus
  5. Vitello Tonnato: Kalfshaas in een saus van Tonijn en Mayo

Vitello Tonnato: Kalfshaas in een saus van Tonijn en Mayo

Door: marianneoud

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gram kalfshaas zout en peper 85 gram gemengde sla SAUS 200 gram tonijn in olie, uitgelekt 2 ansjovisjes fijngehakt 5 el mayonaise (ca. 85 gram) 20 gram kappertjes fijngehakt, plus wat kappertjes voor de garnering 1 dl koksroom VINAIGRETTE : 0,5 dl rode wijnazijn 1, 5 dl olijfolie zout en zwarte peper



Dit recept heb ik het weekend gegeten bij vrienden van ons. Dit is echt de lekkerste Vitello Tonnato die ik ooit gegeten heb. Natuurlijk kreeg ik het recept mee naar huis. Dit is een klassiek recept uit Piemento van Stefano Cavallini. Hij besloot van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht. Gebruik de beste tonijn in blik die je kunt vinden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vet van de kalfshaas en strooi er zout en peper op het vlees. Verpak het stevig in plasticfolie. Verhit een pan water tot ca. 60 graden het water mag niet koken ? en leg het vleespakketje erin. Stoof het vlees in 90 minuten op een heel laag pitje. Zorg dat het water niet heter wordt; gebruik zo nodig een vlamverdeler. Haal het pakketje uit het water en gebruik zo nodig en controleer met een vleesthermometer de temperatuur in het binnenste van het vlees ? deze moet 60 graden zijn. Laat het vlees afkoelen in het plasticfolie en leg het daarna 2 uur in de koelkast. Snijd het dan in dunne plakken. VOOR DE SAUS?Pureer de tonijn met de mayonaise, de ansjovis en de gehakte kappertjes in de Keukenmachine. Wrijf de saus door een zeef in een kom en roer de room erdoor. Voor de vinaigrette: Vermeng een deel van de olie met de azijn en voeg de rest al kloppend in een dunne straal toe. Hussel de sla met de vinaigrette. Giet op elk bord wat saus en spreid die zorgvuldig uit met de bolle kant van een lepel. Leg de plakken kalfsvlees erop en leg op het vlees een paar blaadjes sla. Leg de kappertjes langs de rand van het bord.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top