Yoghurttaart met banaan

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 9 personen
50 gram digestive koekjes, verkruimeld
85 gram boter
7 blaadjes gelatine
1sinaasappel,uitgeperst
1 beker Almhof biogarde plus roomyoghurt, maracuja/perzik
1 banaan, in plakjes
125 ml slagroom, stijfgeklopt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schep de koekkruim door de boter. Verdeel het over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (20 cm) en lat de bodem in de koelkast opstijven. Week de gelatine in ruim koud water. Breng het sinaasappelsap aan de kook en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer er 3 eetlepels van de yoghurt door en roer het mengsel met de rest van de yoghurt in een kom door elkaar. Laat het in een bak koud water afkoelen. Roer regelmatig. Spatel de slagroom door de afgekoelde yoghurt. Verdeel 1/3 van het yoghurtmengsel over de bodem en zet de vorm 5 minuten in de diepvries. Verdeel er de helft van de banaan over en schenk er weer 1/3 deel van de yoghurt overheen. Zet de taart nogmaals 5 minuten in de diepvries. Herhaal deze laag nog een keer en laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten