1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Mezze
  5. Mezze met rode paprika en feta kaas

Mezze met rode paprika en feta kaas

  • Grieks, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2003

Ingrediënten 12 personen


1 rode paprika - olijfolie om te fruiten - chili-of cayennepeper - 300 gram feta kaas


Verder heb je nodig


Keukenmachine of foodprocessor


Mezze met rode paprika en feta kaas
Mezze met rode paprika en feta kaas

Een heerlijk smeerseltje uit de Grieks-Turkse keuken. Is minsten een week houdbaar in de koelkast. Lekker op toast of brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes.
Fruit de paprika in ruim olijfolie met chilipoeder of cayennepeper zacht.
Laat de paprika afkoelen.
Verkruimel de feta.
Doe de feta en de afgekoelde paprika met de olie in de mengkom van de keukenmachine of foodprocessor. Maak er een gladde en egale massa van.
Proef even of er nog gekruid moet worden. Dit is minstens een week houdbaar in de koelkast.
Laat voor het serveren wel even op kamertemperatuur komen.

Serveertip

Lekker op stokbrood of toast bij de borrel

Bron

Tijdschrift ?? ooit ergens gelezen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top