Appelboterkoek

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
320 gram bloem
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 gram basterdsuiker
snufje zout
handje rozijnen
4 grote appels (cox of goudreinet), geschild en in plakjes
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2,5 dl appelsap
1 zakje taartgelei (bijv. Taart-tina van Oetker)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rechthoekige ovenschaal van 20 bij 30 cm of bakblik

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de boter, de bloem, basterdsuiker en zout tot een soepele deegbal. Verdeel het over de bodem van de schaal (invetten hoeft niet, het deeg is vet genoeg). Verdeel de rozijnen gelijkmatig over de deegbodem. Leeg daarna dakpansgewijs de appels eroverheen. Meng de kaneel en de basterdsuiker en bestrooi hiermee de appellaag. Bak de koek in 25 minuten gaar. De koek is goed als de randen mooi bruin zijn. Bereid in de tussentijd de gelei van appelsap en taartgelei en giet deze later over de afgekoelde appelkoek.


Serveertip

Ook lekker met noten, vijgen, abrikozen en pijnboompitten. Bij nat fruit zoals perziken en pruimen, strooi dan wat paneermeel over de deegbodem.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten