1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Varkenshaas
  5. Varkenshaas met stroganoffsaus

Varkenshaas met stroganoffsaus

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2003

Ingrediënten 2 personen


180 gram Varkenshaas
boter 50 gram
zout, peper,
ui 80 gram, paprika rood 1/2, groen 1/2
champions 1 ons
bouillon 1 1/2 dl
room 1 1/2 dl
worcestershiresaus
tomatenpuree 1 eetl
tomatenketchup 1 eetl
paprikapoeder 1 theel
knoflook vers 3 teentjes of poeder 1 theel
vodka 25 ml



Varkenshaas met stroganoff saus en tagliatelle
Varkenshaas met stroganoff saus en tagliatelle

Varkenshaas met een heerlijke romige zachte saus, een aanbeveling waard.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui, paprika kleine blokjes snijden,
champignons in schijfjes

Bereidingswijze

Varkenshaas kruiden met peper en zout in uitgebruisde boter bruinbakken aan beide kanten.
10 / 15 min op een laag pitje laten smoren.
(het vlees net gaar, maar vooral van binnen niet te droog laten worden).

Bereiding saus:
varkenshaas uit de braadpan halen.
in weinig braadvocht ui, paprika en champignons aanbakken.
vodka erbij, flamberen, daarna van pit halen.
tomatenpuree, tomatenketchup, paprikapoeder, knoflook en room toevoegen.
het geheel inkoken.
afmaken met zout, (cayenne) peper en worcestershiresaus.
varkenshaas snijden, saus erover doen.

Serveertip

Sreveer het met eigengemaakte aardappelkroketten en als groenten doperwten en verse worteltjes.

de stoganoffsaus gebruik ik ook met rundvlees en dan bij frites i.p.v. snacks(heerlijk gewoon) veel succes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thaleros


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thaleros
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top