1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Siamese gehaktballetjes

Siamese gehaktballetjes

Door: deonart

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2003

Ingrediënten 4 personen


600g mager rundergehakt - 1/4 t peper - 2 eieren geklopt - 60g margarine - 2 teentjes knoflook fijn - 1 laurierblaar verkruimeld - 250ml runderbouillon(blokje) - 3 e paneermeel - 1 t zout - 1 t komijnpoeder - 2 e sesamzaad - 2 e maizena - 1 ui fijn - 1 t ketoembar - 3 e peterselie fijn


Siamese gehaktbal

Heel lekker!

Heel lekker!
Siamese gehaktballetjes
Siamese gehaktballetjes

.. met de diepe smaak van kruiden en "fijnproevers". Ook goed voor feestjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-maak het gehakt aan met zout,komijnpoeder,eieren en paneermeel -Maak er 16 gehaktballetjes van -roer se door een mengsel van maizena en sesamzaadjes --bak gehaktballetjes in hete margarine krokant -voeg uien en knoflook toe en laat even mee fruiten -voeg bouillon,laurier en ketoembar erbij en laat 30-40 min. stoven tot een dikke saus is ontstaan.

Serveertip

Lekker met witte rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top