Varkenshaas op bedje van groenten met krieltjes

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 varkenshaasje (300 gram)
zout en peper
40 gram boter of margarine
2 eetlepel olie
? pakje krielaardappeltjes (750 gram)
1 zakje boerensoepgroente (350 gram)
? dl droge witte vermout
? eetlepel Zaanse mosterd
3 eetlepels creme fraiche
aluminiumfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vlees in 6 plakjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekepan 25 gram boter verhitten. Vlees in ca. 3 a 4 minuten bruin en bijna gaar bakken, halverwege keren. Intussen in braadpan rest van boter met olie verhitten. Krieltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees uit pan op bord scheppen en afdekken met aluminiumfolie. In achtergebleven bakvet
soepgroente al omscheppend op hoog vuur in ca. 5 minuten beetgaar bakken. Vermout, mosterd en creme fraiche erdoor roeren. In nog ca. 2 minuten al omscheppend zoveel vocht laten verdampen dat groenten omhuld worden door romig laagje. Groenten op twee boren scheppen. Plakjes vlees erop leggen. Gebakken krieltjes ernaast scheppen.

Laatste reacties

catweezel avatar
catweezel 10-06-2003

is is verukklijk hoor

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten