Maisbrood

  • Internationaal, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2003

lekkere maisbrood

Deel dit recept

Ingrediënten
?170 gr maismeel(GEEN MAIZENA)
?510 gr tarwebloem
?15 gr gist
?15 gr zout
?125 ml lauwwarme melk
?+/-300 ml water
?35 gr boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
indien aanwezig keukenmachine, oven, broodbklik is niet noodzakelijk

Voorbereiding

zet alle ingredienten afgewogen klaar, dit werkt makkelijker.
Maismeel is te koop bij de turkse winkel, zowel in grof, middel als fijn. Het maakt niet uit welke je gebruikt.

Bereidingswijze

1. Doe 170 gr bloem met de suiker in een kom. Maak een kuiltje en verkruimel de gist hier door. Giet de lauwwarme melk er en roer het een glad geheel. Laat dit 30 minuten staan.
2. Meng de rest van het bloem en maismeel met het zout in een aparte kom. Werk de boter door dit geheel.
3. Voeg het gistmengsel bij de rest van de bloem en kneed dit goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg nog een 10 minuten zodat het stevig, glad en veerkrachtig is.
4. Laat het deeg dan 1-1? uur rijzen tot tweemaal het begin volume.
5. Verdeel het deeg in de gewenste vorm, je kunt een bakblik gebruiken. Als je deze niet hebt rol het deeg uit tot een vierkante lap van 2,5 cm dik. Rol de lap op en knijp bij elke slag het deeg goed vast.(dit heet een snijdervorm). Laat het dan nog een keer rijzen tot tweemaal het beginvolume.
6. Verwarm de oven voor op 230˚C (gasstand 8). Bestuif het brood met maismeel en maak inkeping. Maak de inkepingen nat met water.
7. Bak het brood 15 minuten, breng de tempratuur dan terug tot 200˚ C(gasstand 6) en bak het brood dan nog 25-35 minuten.

Serveertip

Het brood moet eerst afkoelen, voordat deze geserveert kan worden. Warm is de brood nog wat plakkerig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten