1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocoladecreme Jamaica

Chocoladecreme Jamaica

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2003

Ingrediënten 4 personen


-500 g bitterkoekjes
-1 glaasje rum
-125 g pure chocolade
-1 eetlepel water
-65 g boter en 65 g suiker
-1 ei en 1 th lepel maizena
-1/4 l melk
-1/8 l slagroom
GARNERING:
-1 dl slagroom en 20 g suiker



Heerlijk voor de chocoladefans, niet zo'n moeilijke bereiding !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verbrokkel de koekjes en besprenkel met de rum (afgedekt opzij zetten)
-chocolade en water in een klein pannetje doen en au bain marie laten smelten
-boter en suiker met de eierdooier tot schuim roeren
-maak de maizena aan met een deel van de melk
-de rest van de melk aan de kook brengen en binden met de aangelengde maizena
-nu de 3 mengsels vermengen met elkaar in een grotere bain marie
-verwarmend in het heet waterbad blijven kloppen tot er een cremige massa is ontstaan
-laat de massa afkoelen tot ze bijna koud is
-klop ondertussen de slagroom stijf en schep deze door de afgekoelde creme

Bereidingswijze

-beleg een fraaie ondiepe schaal met de koekjeskruimels en schep hierop de chocoladecreme en smeer hem van boven wat aan
-garneer de schaal met toefjes van de met suiker stijfgeklopte slagroom, waardoor nog een extra druppel rum mag komen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top