Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Tulband
  5. TULBAND

TULBAND

Door: quiltje

  • Duits, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2003

Ingrediënten


1 klein blikje mandarijntjes, 150 gr. boter, 120 gr. suiker, 2 pakjes sinaasappelrasp (Oetker of zelf raspen), 3 eieren, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 theel. bakpoeder.
Vet om de vorm in te vetten, abrikozenjam en geschaafde amandelen.



Oorspronkelijk een Duits recept, wat ik heb geprobeerd te vertalen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mandarijnen laten uitlekken en 50 ml. sap bewaren.
Boter, suiker en sinaasappelrasp schuimig roeren (mixen). Eieren een voor een toevoegen en goed doorkloppen. 50 ml, mandarijntjessap toevoegen.
Meel en bakpoeder zeven en voorzichtig doorkloppen.
Mandarijntjes (evt. fijn snijden) ook door het deeg kloppen.
Deeg in de vorm en in een oven van 180 gr. C. ca. 50 min. bakken.
Ontvormen en af laten koelen.
De abrikozenjam verwarmen in een pannetje op het gas (of magnetron) en de tulband er mee insmeren. Bestrooien met geschaafde amandelen en....... EET SMAKELIJK!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quiltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top