1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Rijstschotel uit de Balkan

Rijstschotel uit de Balkan

Door: brando70

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2003

Ingrediënten 4 personen


250 gram rijst *

1 liter tomatensap (pak) *

200 gram gesnipperde uien * 2 groene paprika's in reepjes *

2 courgettes in plakjes *

1 theelpel paprikapoeder *

2 teentjes fijngehakte knoflook *

20 gram boter *

1/8 liter (magere) yoghurt *
1 bosje fijngehakte peterselie.

75 gram geraspte kaas



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gewassen rijst in een geprepareerde Romertopf leggen en overgieten met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren. Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de geprepareerde en gesloten Romertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220 graden.
Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel nabakken. Opdienen in de Romertopf.

Serveertip

Lekker met b.v. kalfsschnitzels. Maar ook andere soorten vlees smaken er prima bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top