1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Aardbeiensoep met Mascarpone

Aardbeiensoep met Mascarpone

Door: happy2day

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardbeien,
75 gram witte basterdsuiker,
1 ? dl droge witte wijn,
250 gram mascarpone,
2 eetlepels gembersiroop,
2 eetlepels ingemaakte gember, gehakt.



Niet zomaar een toetje, maar een dessert.
Heb het zelf gemaakt het is overheerlijk en heel apart.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardbeien en ontkroon ze. Pureer 500 gram aardbeien met de suiker en de wijn en zet koel weg. Klop de mascarpone los met de gembersiroop en de gehakte gember. Snijd het restant van de aardbeien in vieren. Verdeel de soep over de borden en garneer met een bolletje room, de partjes aardbei en eventueel een takje munt.

Bereidingstijd ca 20 minuten.

Serveertip

Serveertip.
Pureer de aardbeien s'morgens dan is het lekker koel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top