Stoofpeertjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003
  • Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

Op twee verschillende manieren klaargemaakt

De beste peertjes hiervoor zijn Giezer Wildeman-peertjes. Deze kleuren het
mooist.
van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg stoofperen
50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker)
water tot de peertjes net onder staan
2 kleine stukjes pijpkaneel
2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook)
1 dl rode wijn of bessensap

Of gebruik:
1 kg stoofperen
100 gram suiker
2 dl water (voor snelkookpan)
1 kaneelstokje en 2 kruidnageltjes
1 dl rode bessensap of een restje rode wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de peertjes, snijd ze in tweeen en verwijder de klokhuizen. Leg de
peertjes in een stoofpan (snelkookpan) met de overige ingredienten. Breng ze
aan de kook en draai het vuur dan zo laag mogelijk. Laat ze 2? tot 4 uur
stoven (in de snelkookpan ongeveer 50 minuten) tot ze gaar zijn. Het
kookvocht is dan wat dik en stroperig. Zoniet, schep de peertjes er dan uit
en kook het stoofvocht in tot het stroperig is. Verwijder de kaneel,
citroenschil en kruidnagels. Eventueel kun je het sap nog wat extra binden
met aangemaakte maizena (met wat water aanmaken). Lekker bij gehakt en warm
varkensvlees.

Serveertip

N.B.: Het is ook mooi de peertjes heel te serveren. Laat het steeltje er dan
aan en steek het klokhuis eruit.
Gestoofde peertjes zijn ook lekker als toetje (nagerecht) met stijfgeklopte
slagroom, waardoor wat kaneel is geklopt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jollie_e avatar
jollie_e 07-12-2005

Ze staan nu op, en heb je recept gevolgd, (alleen dan een mix van snelkook en normaal) Het ruikt heerlijk hier, en ik vermoed, dat de peertjes geweldig gelukt zijn! Vriendelijke Groetjes Jollie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten