1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Pannenkoekentaart met banaan, vanille en rum

Pannenkoekentaart met banaan, vanille en rum

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003

Ingrediënten 6 personen


1 uur rusttijd!!!

250 gr bloem
50 dl melk
50 gr boter
6 eieren
30 gr suiker
snufje zout
'beleg' en siroop:
4 bananen
1 sinaasappel
100 gr poedersuiker
sap van 1/2 citroen
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels (oude) rum



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter zachtjes in een pan. Maak een kuiltje in het midden en voeg gezeefde bloem, suiker en zout toe.
Breek de eieren een voor een in de bloem en voeg scheutje voor scheutje de bloem en de gesmolten boter toe. Meng dit goed totdat je een glad mengsel hebt verkregen. Laat dit een uur rusten.
Pers de sinaasappel uit. Snij dunne schilletjes af. Meng in een kom de schilletjes, de suiker, het citroensap, 20 cl water en de vanillesuiker. Kook dit ca. 5 minuten.
Schil en snijd de bananen in plakjes. Leg ze in de kokende siroop laat deze 2 minuten pocheren. Haal de pan van het vuur en voeg de rum en het sinaasappelsap toe. Laat dit afkoelen.
Laat de stukjes banaan in een zeef uitlekken.

Bereidingswijze

Bak de pannenkoeken in een anti-aanbakkoekenpan.
Leg een pannenkoek op een plat bord en schep hierop de bananen, pannenkoek, siroop en maak hiervan een stapel.

Serveertip

Als laatste stukjes banaan



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top