1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Meringue
  6. Meringue met mokkacreme

Meringue met mokkacreme

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4 eieren *
275 gram poedersuiker *
1 eetlepel oploskoffiepoeder *
1? dl slagroom *
1 eetlepel suiker *
1 zakje slagroomversteviger*
kaneelpoeder *
12 chocolade-mokkaboontjes.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 100 graden. De bakplaat bekleden met bakpapier. Hierop met een glas (10 cm) vier cirkels tekenen.
De eieren splitsen. Met een mixer de eiwitten au bain-marie schuimig kloppen. Al kloppend 250 gram poedersuiker toevoegen. Blijven kloppen tot stijve plukken ontstaan (15 minuten).
Het eiwit in een spuitzak met een gladde spuitmond scheppen en vier bodemrondjes met opstaande rand op de cirkels op het bakpapier spuiten, zodat schuimbakjes ontstaan (van de rest van het eiwit toefjes spuiten).
In het midden van de oven de bakjes (en toefjes) in 1? uur laten drogen.
Met een mixer de eierdooiers en 25 gram poedersuiker in 3 minuten dik en romig kloppen. De oploskoffie vermengen met 2 eetlepels heet water en dit door het dooiermengsel kloppen.
De slagroom met de suiker en de slagroomversteviger bijna stijf kloppen. Het dooiermengsel erdoor scheppen. De creme tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
De schuimbakjes bestrooien met een snufje kaneel en vullen met mokka-creme.
De meringues garneren met mokkaboontjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top