wild konijn uit de marinade

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 wild konijn
* 0,5 l. rode wijn
* 2 uien
* 4 kruidnagelen of 1 tl. kruidnagelpoeder
* 1 tl. laurierpoeder
* peterselie
* 1 worteltje of schijf winterwortel
* 1 tl. tijm
* gekneusde peperkorrels
* 50 gr. boter of margarine
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voeg een geperst teentje knoflook toe en bereid het konijn in de snelkookpan.
Bak de delen in 50 gr. boter of margarine rondom bruin.

Bereidingswijze

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen.
Leg de konijndelen in een diepe koelkastdoos en voeg de wijn, de gehakte uien,
de kruiden toe en laat dit gedurende een nacht (in de koelkast) intrekken.
Neem de konijndelen uit de marinade, laat ze goed uitlekken en bewaar de marinade.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg de marinade toe en laat het geheel ca. 50 minuten stoven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

llheks avatar
llheks

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten