1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. wild konijn uit de marinade

wild konijn uit de marinade

Door: llheks

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 wild konijn
* 0,5 l. rode wijn
* 2 uien
* 4 kruidnagelen of 1 tl. kruidnagelpoeder
* 1 tl. laurierpoeder
* peterselie
* 1 worteltje of schijf winterwortel
* 1 tl. tijm
* gekneusde peperkorrels
* 50 gr. boter of margarine



Van "vifke"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voeg een geperst teentje knoflook toe en bereid het konijn in de snelkookpan.
Bak de delen in 50 gr. boter of margarine rondom bruin.

Bereidingswijze

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen.
Leg de konijndelen in een diepe koelkastdoos en voeg de wijn, de gehakte uien,
de kruiden toe en laat dit gedurende een nacht (in de koelkast) intrekken.
Neem de konijndelen uit de marinade, laat ze goed uitlekken en bewaar de marinade.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg de marinade toe en laat het geheel ca. 50 minuten stoven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top