1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Goulash
  6. Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gr runderstoofvlees
4 eetlepels olijfolie
3 uien
1 teen knoflook
? l blik tomaten
2 rode paprika's
zout, peper
300 gr aardappelen
2 el paprikapoeder
3 augurkjes
200 gr diepvries-doperwten
? dl creme fraiche
1 tl kummelzaad



Voor 4 pers. van "vifke"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees in flinke blokken snijden en in de olie bruin bakken.

De uien in smalle parten snijden, loshalen en kort meebakken.

De knoflook erboven uitknijpen, de tomaten toevoegen en aan de kook brengen.

De paprika's in smalle repen snijden, de aardappelen in blokjes, de augurken in plakjes en dit met wat zout en peper, het paprikapoeder en het kummelzaad en ? l water toevoegen.

Het vlees in 3 uur gaarstoven (of 3/4 uur in de snelkookpan).

Dan in de open pan met de doperwten nog ? uur laten pruttelen.

Tot slot de creme fraiche erdoor roeren.

Serveertip

Variaties:
Italiaans:
1 rode paprika vervangen door 1 groene, met 1 aubergine in blokjes (15 minuten weggelegd onder zout en drooggedept), 1 courgette in plakjes, 1 theelepel tijm en rozemarijn, 1 dl rode wijn, tot slot ? l blik artisjokbodems in blokjes.

Met geraspte Parmezaanse kaas serveren.

Mexicaans:
extra 1 groene paprika, 2 gedroogde rode pepertjes, 1 eetlepel taco-kruiden, ? l blik rode nierbonen in pikante saus, ? l blik maiskorrels of minimais tot slot erdoor.

Met zeer fijngehakte rode ui serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top