Braziliaanse rundvleesschotel

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2003

4 pers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr runderstoofvlees
2 gele paprika?s
1 rode spaanse peper
4 rode uien
50 gr boter
2 eetl tomatenpuree
1 vleesbouillontablet
1/8 l koksroom
500 gr zoete aardappels (bataat)
3 eetl gesnipperde bladselderie


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grove stukken (5 cm). Maak de paprika?s schoon en snijd
ze eveneens in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken.
Snijd de spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van een beetje heet
houdt de zaadjes eruit).
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin. Er komt al
gauw water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt. Doe de
paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten.
Doe er dan 3 dl water bij, en roer daar de tomatenpuree door. Verkruimel het
bouillonblok erboven en roer eveneens door. Voeg de room toe. Breng alles
weer aan de kook en doe een deksel op de pan. Zet de pan op het zachtste
pitje van het fornuis. Daar moet het in totaal 3 uur sudderen.
Schil halverwege de kooktijd de bataten, en snijd ze in grove stukken. Doe
ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet ?m terug
op het sudderpitje. Laat nog 1 uur pruttelen.

Serveertip

Kook er rijst bij en strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over
de schotel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten