1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. zuurkoolgoulash

zuurkoolgoulash

Door: hartenmeid

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2003

Ingrediënten 4 personen


400 gr. gehakt,
2 uien,
1-2 teentjes knoflook,
zout, peper,
1 eetlepel paprikapoeder,
1 blikje tomatenpuree,
1 rode paprika,
2 appelen,
200 gram knoflooksalami of chorizo,
750 gram zuurkool,
100 ml creme fraiche,


Verder heb je nodig


1 grote pan
snijplank en een scherp mes


Dit is een lekker snel recept, wat je ook best kan gebruiken als je eters krijgt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in een ruime Hapjespan. Pel de uien en de knoflook en hak beide fijn. Voeg de uien en de knoflook toe aan het gehakt. Strooi er zout, peper en paprikapoeder over en voeg de tomatenpuree al roerende toe.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Voeg deze toe aan de pan. Snijd de salami of chorizo, zonder velletje, in plakjes en doe deze samen met de zuurkool in de pan. Laat alles circa 15 minuten zachtjes stoven.

Roer op het laatst de creme fraiche erdoor.

Serveertip

Serveer de zuurkoolgoulash met aardappelpuree of met gekookte aardappelen, of eet het gewoon zo!!



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hartenmeid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top