Arroz Con Pollo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2003



Spaanse kip met rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kipkarbonades of drumsticks

3 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

200 gr rijst (geen snelkookrijst)

2 rode pepers, in ringen gesneden

1 blik tomatenblokjes

1 blik zwarte of kidneybonen

1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt

1 dl kippenbouillon (blokje)

2 eetlepels verse koriander, gehakt

1 avocado, in plakken gesneden ter garnering

enkele blaadjes koriander en zure room ter garnering

zout naar smaak

2 theelepels gedroogde pepertjes, gehakt

2 theelepels gemalen komijn

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels zout

1 theelepel vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng in een kom alle kruiden door elkaar. Smeer de kip in met de kruiden. Laat dit minstens 1 uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Braad de kip aan en keer regelmatig, totdat alle kanten goed bruin zijn (ca. 5 minuten). Haal de kip uit de pan en leg deze op een schotel.
Voeg nog 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten totdat de ui glazig is. Voeg de rijst toe en bak deze ca. 2 minuten mee in de olie, onder voortdurend roeren. Voeg de kippenbouillon toe, de gedroogde pepertjes, de blokjes tomaat met sap, de zwarte of kidneybonen, mais en zout. Breng aan de kook; voeg kip wederom toe. Doe het deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat dit 20 minuten sudderen. Draai de kip dan om en laat nogmaals 20 minuten sudderen of totdat de kip gaar is.

Serveertip

Voeg koriander toe en garneer met zure room, koriander en plakken avocado.

Laatste reacties

omalidy avatar
omalidy 06-04-2003

Gisteren zelf gegeten en mijn man zei: Dit mag je meer maken. Het is lekker pittig, maar niet te.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten