1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gefrituurde kippenvleugels

Gefrituurde kippenvleugels

Door: sugari

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2003

Ingrediënten 4 personen


24 kippen vleugels kleine drumstickjes kan ook // 6 sjalotjes heel fijn gesnipperd // 10 el ketjap // 2 tl sambal // scheutje sherry //1 el kandij suiker //peper // 2 tl maizena // 25 gr boter.


Verder heb je nodig


Schaal


Als vlees of als borrelhapje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade maken van ketjap-sherry-sambal-peper en kandijsuiker.
De kipvleugels of drumsticks hierin marineren
op zijn minst 30 min.

Bereidingswijze

Laat ze uilekken op keuken papier en dep ze een beetje af //bestuif ze met maizena //Vet verhitten en de vleugels hierin ca. 8 min. goudbruin bakken //Uit laten lekken in een vergiet bekleed met keuken papier //Bak ondertussen in de boter de genipperde sjalotjes en strooi deze over de kipvleugels of drumsticks heen voor het serveren

Serveertip

Lekker als vlees bij de maaltijd of bij een pilsje



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sugari
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top