1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Andijvie-Roquefortovenschotel met noten

Andijvie-Roquefortovenschotel met noten

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Ingrediënten 4 personen


800 gram gesneden andijvie ca. 6 plakjes bladerdeeg 130 gram roquefort kaas (verkruimeld) 25 gram boter 4 eieren 1 dl creme fraiche 50 gram walnoten grof gehakt zout en peper 1 eierdooier losgeklopt.



Deze ovenschotel wordt gebakken in een bakvorm met bladerdeeg, en het is super eenvoudig te bereiden. Deze ovenschotel heb ik ook wel eens gemaakt met onderin de andijvie taart wat gekookte aardapelleschijfjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bereidingswijze

Roerbak de andijvie met wat zout in een wok in de boter 5 tot 10 minuten tot andijvie geslonken is en vocht verdampt is. Andijvie goed laten uitlekken. Eieren loskloppen met wat zout, peper en de creme fraiche. Noten door de andijvie mengen.Deegplakjes uitrollen tot een lap. Vorm met het deeg bekleden. Andijvie op het deeg leggen en daarop sukjes roquefort.Meng de eieren met de creme fraiche zout en peper.Eimengsel erover heen schenken. Randen van het deeg met eidooier bestrijken. Taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten afbakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top